top of page
LOVRENCEVO-I-SAKRALNA-RUTA-PO-BANOVINI_p
Lovrenčevo i sakralna ruta po Banovini - logo
Turistička Agencija Euroturist - logo
Turistička zajednica Grada Petrinje  - logo
HTZ - logo

Program izleta - 3. dan

Doručak. Nakon doručka slijedi obilazak sakralnih objekata: samostan i župna crkva Sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću. Franjevci dolaskom na područje Hrvatskog Čuntića osnivaju župu oko 1702 godine, a 1729. godine počinju sa gradnjom samostana i crkve čiji radovi završavaju 17. godina kasnije; župna crkva Sv. Bartola Apostola u Hrastovici, sagrađena u doba biskupa Jurja Haulika od 1840. do 1843. godine na središnjem trgu u selu Hrastovica. Odlazak u Taborište na seosko imanje Korablja Tišinić, ručak, razgled imanja. Povratak u Petrinju, posjet crkvi sv. Lovre podignuta pod patronatom austrijske carske kuće i Marije Terezije. Slobodno vrijeme za osobne programe. Večera. Noćenje.

Samostan i župna crkva Sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću

U selu Čuntić, nedaleko Petrinje nalazi se vrlo lijepa i zanimljiva crkva posvećena sv. Antunu Padovanskom. Franjevci dolaskom na područje Hrvatskog Čuntića osnivaju župu oko 1702 godine, a 1729. godine počinju sa gradnjom samostana i crkve čiji radovi završavaju 17. godina kasnije.
Pozicionirana na brijegu, crkva kroz stoljeća dominira selom Hrvatski Ćuntić, ali je zbog svog položaja kroz cijelo to vrijeme bila i izložena napadima i rušenjima.
Zadnje rušenje crkve dogodilo se u Domovinskom ratu za okupacije sela. Danas je crkva u potpunosti obnovljena prema izvornom obliku i otvorena za posjetitelje.

Župna crkva Sv. Bartola Apostola u Hrastovici

Lijepa barokna crkva koja datira iz doba biskupa Haulika
(od 1840. – 1843. godine) spomenik je A kategorije.
Kao i većina ostalih sakralnih objekata i ova crkva je u potpunosti uništena u vrijeme okupacije, da bi nakon oslobođenja bila rekonstruirana u skladu s izvornim nacrtima.

Početna

Turistička ruta
“Lovrenčevo i sakralna
ruta po Banovini”

1.dan

Polazak u smjeru Petrinje uz usputna zaustavljanja po potrebi

2.dan

Blagdan sv. Lovre;
sudjelovanje u cjelodnevnom programu

4.dan

Posjet Župnoj crkvi
Uznesenja Blažene
djevice Marije

LOVRENCEVO-I-SAKRALNA-RUTA-PO-BANOVINI_k

Turistička ruta je sufinancirana sredstvima Hrvatske turističke zajednice sukladno uvjetima i kriterijima Javnog poziva za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija u 2019. godini.

Kontakt informacije:

Turistička Agencija Euroturist; Copyright ©
 euroturistsk@gmail.com |  +385 99 230 9370, +385 99 8077 296
www.euroturist-petrinja.net

ZAKON O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA | OPĆI UVIJETI TURISTIČKE AGENCIJE EUROTURIST

  • Facebook
bottom of page